Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Call us +386 49 268 600

REZULTATET

Ekipi i mobilizuar

U organizuan 9 dialogë mëhalla me komunitetet rome dhe u mblodhën materiale për zhvillimin e manifesteve.

Janë zhvilluar 7 dialogë mëhallash publike me kandidatët për kryetarë bashkie dhe komunitet ku kryebashkiaku ka mundësi për herë të parë të takojë kandidatët dhe gjithashtu t’u bëjë pyetje atyre për raundin e parë të Zgjedhjeve.

Janë zhvilluar 4 dialogë publikë me kandidatët për kryetarë bashkie dhe komunitet ku kryebashkiaku ka mundësi që për herë të parë të takojë kandidatët dhe gjithashtu t’u bëjë pyetje për raundin e dytë të Zgjedhjeve.

Gjatë raundit të dytë të zgjedhjeve, Opre Roma Kosova ka vëzhguar ecurinë e procesit zgjedhor me 53 vëzhgues 9 ekipe mobile në 5 komuna të Kosovës duke përfshirë Gjakovën, Prizrenin, Fushë Kosovën, Gjilanin dhe Obiliqin. Ne vëzhguam procesin e jashtëm duke përfshirë shkollat dhe lagjet dhe vendbanimet e banuara kryesisht nga komuniteti rom dhe bëmë një telefon banking me gjithsej 2140 familje rome në 5 komuna.

Gjatë ditës së zgjedhjeve ka pasur shkolla të monitoruara ku shumica e romëve janë të vendosur për të votuar, i gjithë procesi është monitoruar nga ekipet tona dhe raportet janë dorëzuar në kohë reale, gjithashtu ekipet kanë raportuar drejtpërdrejt nga vendet e zgjedhjeve. Në raundin e parë u monitoruan 9 lokacione. Dhe në raundin e dytë të zgjedhjeve janë monitoruar 5 lokacione.

Për vëzhgimin e zgjedhjeve lokale janë akredituar 49 vëzhgues, në 9 komunat ku ka funksionuar ZKR.

Gjatë raundit të dytë të zgjedhjeve janë akredituar 25 vëzhgues në 5 komuna.

Fituesit e Zgjedhjeve Vendore për çdo qytet
Obiliq – Xhafer Gashi – IQO,
Gjilan –Alban Hyesni – VV,
Gjakovë – Ardian Gjini – AAK,
Prizren –Shaqir Totaj – PDK