Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Call us +386 49 268 600

OBJEKTIVAT E FUSHATËS

Qëllimi ynë është t’u mundësojmë romëve të marrin pjesë dhe të deklarojnë lirisht përkatësinë e tyre etnike në regjistrimin e popullsisë dhe banesave në Kosovë 2022. Ne jemi krenarë që i përkasim komuniteteve rome që janë të pasura në diversitet, ndajnë shumë dhe mund të përparojnë kolektivisht. Ne e dimë se të dhënat e regjistrimit mund të informojnë vendimet për programet publike, shërbimet, burimet e disponueshme dhe investimet e biznesit. Këto të dhëna do të përcaktojnë vendndodhjet e investimeve që prekin shkollat, spitalet dhe shërbimet e kujdesit shëndetësor, zhvillimet e reja të banesave dhe objektet e tjera të komunitetit. Përveç kësaj, të dhënat më të sakta dhe më të plota mund t’i bëjnë romët në një pozitë më të mirë në demokracinë e Kosovës për të marrë pjesë në vendimet publike për çështjet që i prekin ata. Është e zgjuar që Kosova të pranojë se besnikëria, madhësia, rinia, punëtorët, ndërmarrësit dhe votuesit tanë janë thelbësore për të ardhmen tonë, të ardhmen e Kosovës dhe të ardhmen e Evropës.

Le të bëjmë një ndryshim që na nevojitet. Bashkohuni me fushatat tona! Qëllimi ynë është t’u mundësojmë romëve të marrin pjesë dhe të deklarojnë lirisht përkatësinë e tyre etnike në regjistrimin e popullsisë në Kosovë 2022. Regjistrimi numëron të gjithë popullsinë dhe stokun e banesave dhe mbledh informacion mbi karakteristikat e tij kryesore (gjeografike, demografike, sociale dhe ekonomike, plus karakteristikat shtëpiake dhe familjare). Regjistrimi është një burim i pasur informacioni statistikor, duke filluar nga ndarjet më të ulëta gjeografike, duke mbuluar zona të vogla, në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar. Ne jemi krenarë që i përkasim komuniteteve rome që janë të pasura me diversitet. Të dhënat e regjistrimit mund të informojnë vendimet për programet publike, shërbimet, burimet e disponueshme dhe investimet e biznesit për komunitetet tona rome. Ju mund të bëni një ndryshim në komunitetin tuaj duke iu bashkuar fushatës dhe duke mbështetur romët që duan të regjistrohen online në regjistrim, të bëhen pjesë e Ekipit të Mediave Sociale ose të ndajnë historinë tuaj të të qenit romë krenarë. Do të bëheni pjesë e një ekipi me përvojë të fushatës dhe do të punoni në një mjedis të gjallë ndërkombëtar.